Αξιοθέατα Αθήνας




Βαγγέλης Στρουμπουλης


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΞΙ

ΤΗΛ 6934918081










Εάν τυχαίνει να βρίσκεστε στην Αθήνα για μια μέρα αλλά θέλετε να δείτε την πόλη, θα πρέπει να την σχεδιάσετε σωστά. Μια μέρα στην Αθήνα μπορεί να μην είναι αρκετή για να εξερευνήσει όλες τις κρυμμένες γωνιές της. 
Ξεκινήστε τη βόλτα σας νωρίς το πρωί από τη λεωφόρο Panepistimiou . Κάντε μια στάση στα νεοκλασικά κτίρια για να απολαύσετε τη θέα του Πανεπιστημίου, της Ακαδημίας και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, γνωστή ως η Αθηναϊκή Τριλογία , που φημίζονται για το αρχιτεκτονικό τους στιλ και σταθμίζονται από την ιστορία. 
Από εδώ, κατευθυνθείτε προς την πλατεία Συντάγματος προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε τα Evzones , φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά τους, ενώ φυλάσσετε το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Μην χάσετε μια βόλτα στους Εθνικούς Κήπους που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο Κοινοβούλιο.


 Συνεχίστε το ταξίδι σας στη γραφική συνοικία της Πλάκας και περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια που οδηγούν στην Ακρόπολη . Δεν χρειάζεται να αναφερθεί ότι πρέπει να επισκεφθείτε αυτό το μοναδικό μνημείο καθώς και στο εξαιρετικό Μουσείο της Ακρόπολης .
  
Προχωρήστε στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου προς την ιστορική περιοχή του Θησείου. Στα αριστερά σας θα δείτε το λόφο του Φιλοπάππου και στα δεξιά σας τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Η συνοικία του Θησείου βρίσκεται δίπλα στις περιοχές Ψυρρή και Μοναστηράκι. Όλα διαθέτουν γοητευτικά καφέ, μοντέρνα εστιατόρια και παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες. Δοκιμάστε τοπική κουζίνα , κρασιά , μπύρες και άλλα ποτά . Μην ξεχάσετε να τελειώσετε το γεύμα σας με ελληνικό καφέ συνοδευόμενο από   γλυκά . 
Συνεχίστε με ψώνια - αν θέλετε, και επισκεφθείτε την παραδοσιακή υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι . Προχωρήστε ανηφορικά προς το Σύνταγμα μέσω της οδού Ερμού, της κύριας εμπορικής οδού. Εάν έχετε ακόμα χρόνο να περάσετε και θέλετε περισσότερα, επιστρέψτε στην οδό Ερμού, περπατήστε δίπλα στο Θησείο και ακολουθήστε τον πεζόδρομο προς το Γκάζι . 

Στα δεξιά σας θα περάσετε από τον Αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού , το νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας. Συνεχίστε προς το Γκάζι, μια περιοχή hotspot της Αθήνας, όπου μπαρ, καφετέριες και κλαμπ θα σας διασκεδάσουν .
Καθώς ολοκληρώνετε αυτήν τη γρήγορη περιήγηση στην πόλη της Αθήνας, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα προγραμματίσετε μια μεγαλύτερη επίσκεψη σύντομα.